Nehrer György új könyvének bemutatója

November 14., szerda, 18 óra

(Vörösmarty Terem)

 

Nehrer György: A Bakonyi Kovács

című könyvének bemutatója

Házigazda: Bobory Zoltán

 

 

 

 

A könyv borító 1 oldala.

 

 

Cserta Balázs és Cserta Gábor Juhász Gyula  Kovács nóta c., megzenésített versével köszöntötte az ünnepeltet.

 

 

Bobory Zoltán visszaemlékezett a múlt legendás helyszíneire. Szolgálatnak nevezte Nehrer György írói munkáját, a kötet megírását és kiadását,

Bakonyi István több évtizedes munkájának bemutatását.

 

 

Nehrer György bevezetője után a támogatóknak mondott köszönetet. (Székesfehérvár és Bodajk önkormányzata) Kitért a könyv szerkezetére, a szakmai megoldásokra. A képek retusálatlanok, és a könyv végére a jegyzeteléshez három üres oldal került.

 

 

Bakonyi István visszaemlékezett szüleire, és arra, hogy a történet eleje Bodajkról szól. A kötetnek szociologikus jellege van. Bakonyi István kiváló emberekkel találkozott. Bobory Zoltán és Bakonyi István szimbiózisban élve, ápolják barátságukat.

 

 

A hallgatóság

 

 

Cserta Gábor és Cserta Balázs  előadásában Csoóri Sándor: Anyám fekete rózsa c. versének megzenésített változata következett,

 

 

A hallgatóság

 

 

Bakonyi István életének fontos része a tanári hivatás. 1983 – 1992 között például a Jáky József Szakközépiskolában volt kulturális nevelő tanár. Akkoriban az Építők Művelődési Házában, közös rendezvényekként, Tóth Istvánnal együtt mutatták be a vidéken szerkesztett folyóiratokat,  gyakran parázs hangulatú estéken. Az iskolájában Meretei László segítségével többek között képzőművészeti kiállításokat szervezett és rendezett.

 

 

Cs. Varga István irodalomtörténész  is eljött, és köszöntötte a könyv szerzőjét és főszereplőjét.. „Az irodalom érdeme: az ember szíve a szülőföldjén marad.”  Kalász László mondása: „Nagy jövő van mögöttünk.” Cs. Varga István futárszolgálattal elhozta az érsek borait. „Az irodalom a derűs szívekben él.”

 

 

Petrőczi Éva költeményét olvasta fel Epigramma Bakonyi Pistának címmel.

 

 

Elhangzott Wilhelm Ottó köszöntő verse is.