Bartal Klári könyvének bemutatója

December 4., szerda, 17 óra

(Vörösmarty Terem)

Bartal Klári

Alkonyórán című könyvét

P. Maklári Éva

mutatja be

Közreműködik: Seres Ildikó

Jászai Mari-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház tagja

Kísér: Ráki András

 

 

 

Meghívó

 

 

Seres Ildikó Bartal Klári megzenésített versét énekelte zenei kísérettel. A zenét ketten szerezték.

 

 

Ráki András a szerző és hangszeres előadó.

 

 

P. Maklári Éva rövid bevezetője. Bartal Klári szülei szeretettel művelték az irodalmat. A könyv versekből, prózákból és illusztrációkból áll. (A rajzok Kerékgyártó István nagyváradi születésű grafikus munkái.) Az előszót Dr. Lukácsy József írta: „És mégis nehéz”

 

 

 

Bartal Klári áttekinti a könyvét. Első részben a történelmünk alakjai, a trianoni tragédia, a zentai mészárlás, Arad és az átélt 1956 forradalom forrongásai olvashatók. Sugárzik belőle a hazaszeretet. Megélte a hazátlanságot is, mert Svédországban élt hosszabb ideig.

 

 

P. Maklári Éva verseket olvasott fel. A Három magyar a 4 pártra szakadás ábrázolásával jellegzetes magyarországi helyzetkép.Áldozat című verse  az istenhit és istenszeretet példázata. A veszteségek versciklusába tartozik a férje halálára írt Óvnálak c. költeménye. A prózai alkotásokból és a novellákból is olvasott: A legkedvesebb tanárom.

 

 

Seres Ildikó (Bartal Klári lánya) Egy régi kertre gondolok c. verset énekelte zenei kísérettel

 

 

 

Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház tagja – Wolf Péter: Ave Maria c. művét énekelte el a karácsonyi ünnepekre is gondolván

 

 

Bartal Klári: Hitetlen hittel c. versét ajánlotta és olvasta fel a nagyszámú közönségnek.