P. Maklári Éva novelláskötetének bemutatója

December 18., szerda, 18 óra

(Vörösmarty Terem)

Bemutatjuk Kötéltánc című novelláskötetünket

Házigazda: P. Maklári Éva

Közreműködnek a szerzők

 

 

A könyv borítója

 

 

P. Maklári Éva bemutatta a könyvet. 13 fehérvári író, költő munkáit tartalmazza. A cím Pálfalvi András novellájának a címe,  az előszót Lukácsy József írta.

 

 

Lukácsy József a kisprózáról: „…hiszünk benne, hogy szebbé és különlegesebbé teszik a világot”. (Az írások és betűk által történt-e előre haladás?)

 

 

Bartal Klári vallomása: „pár oldalban is meg lehet jeleníteni egy egész életet…”  Pacsirtaszó c. írásában: „a pacsirta énekét meg kell különböztetni a varjak károgásától…”

 

 

Bobory Zoltán gondolatai: „mindegy, verset vagy prózát írok –, kényszer, kötelesség, szerelem és fájdalom…” Sirató ember c. írása – „…ünnepeink, a népi hagyományokkal együtt kezdenek eltűnni…”

 

 

Gál Csabának Naplóregény megírása szerepel terveiben.

 

 

 

 

P. Maklári Éva felolvasta László Zsoltnak már a Várban megjelent írását, az apjával való beszélgetéséről. Heiter Tamás és Kürthy Réka írásai is megjelentek  folyóiratunkban.

 

 

Bensőséges bemutató, kis létszámú hallgatóság.

 

 

Nehrer György elmélkedése: „…mikor leülök az íróasztalhoz, sosem tudni novella, vagy más lesz belőle…” Novellái, Bakancs ésOlga.

 

 

P. Maklári Éva Lulitka c. írása is megjelent már a Várban. Fogyatékkal élő emberek a közösségben.

 

 

Pálfalvi András a négy évszak érzetét fogalmazta meg a Télikékben. Lelki monológok sokasága és fűzére. Kötéltánc, térdmagasságú kötél helyzetéről való groteszk elmélkedés.

 

 

Bobory Zoltán Prax Levente távollétében, Szabotőrök c. írását olvasta fel.

 

 

Szegedi Kovács Györgyöt Bajor Nagy Ernő novellaírónak aposztrofálta 1992-ben. Édesapám és a teknőc írásában az öregkor lelki és fizikai vívódásait ábrázolja egy öreg ember életében. Lyukon át c. írásában a Göncölszekér  távolságáról és helyzetéről elmélkedik